Σε κατ' αρχήν συμφωνία κατέληξαν Κεντρική Τράπεζα και Τρόικα


central-bank-of-cyprusΣε κατ’ αρχήν συμφωνία σε όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα κατέληξαν Τρόικα και Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου κατά την απογευματινή διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, που άρχισε στις 3 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7.30 απόψε στην Κεντρική Τράπεζα.

Σε ερώτηση κατά πόσο σημειώθηκε πρόοδος, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ, Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι “κατόπιν επίμοχθων και παρατεταμένων διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο της Τρόικας, τόσο σε επίπεδο επικεφαλής της αποστολής όσο και σε επίπεδο διαφόρων τεχνοκρατικών επιτροπών, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει σε όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου».

Σημείωσε ότι «η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του χρηματοπιστωτικού τομέα, επαναφέροντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Η κ. Στυλιανού είπε ότι «η ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα και η συνεπαγόμενη αύξηση της ρευστότητας θα οδηγήσει αφενός στη μείωση των επιτοκίων και αφετέρου στην ικανοποίηση των χρηματοοικονομικών αναγκών της οικονομίας, εξελίξεις οι οποίες θα επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη”.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".