Θα βρίσκομαι στο δεύτερο γύρο λέει ο Μαλάς και κάνει λόγο για "τριχοτομημένο ΔΗΚΟ"


stavros-malas"Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε στο δεύτερο γύρο", δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας δημοσκόπηση της εφημερίδας "Η Καθημερινή", ενώ αναφέρθηκε σε "τριχοτομημένο ΔΗΚΟ" και αναίρεση της πολιτικής σταδιοδρομίας Νίκου Αναστασιάδης, προς εξασφάλιση ψήφων.

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ο Γιώργος Λιλλήκας περνά στον δεύτερο γύρο των εκλογών με μικρή διαφορά, ο Σταύρος Μαλάς είπε πως αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι "δεν έχει επέλθει η απαιτούμενη συσπείρωση από το χώρο της Αριστεράς και είναι ηλίου φαεινότερο ότι εάν επέλθει έστω και ένα 10% περισσότερη συσπείρωση, τότε τα πράγματα θα ανατραπούν άρδην".

"Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, για τον μεν κ.Αναστασιάδη δεν φαίνεται, τους τελευταίους 2-3 μήνες, να μεταβάλλεται η δυναμική του, στη δε περίπτωση του κ.Λιλλήκα και πάλι τα πράγματα έχουν ουσιαστικά φτάσει σε ένα τέλμα και όταν αναλύσει κανείς τις ψήφους και των δυο υποψηφίων, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν πλέον αν αντλήσουν άλλους ψηφοφόρους", συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης πως "η μόνη υποψηφιότητα που έχει δυναμική είναι η υποψηφιότητα η δική μου, γι αυτό θεωρώ, όσο περνά ο χρόνος, τα πράγματα να αλλάξουν και δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε στο δεύτερο γύρο."

Σχολιάζοντας εξάλλου αναφορά του περί τριχοτομημένου ΔΗΚΟ, σε ομιλία του νωρίτερα σε εκδήλωση των λαϊκών οργανώσεων Λαπήθου - Καραβά, ο κ.Μαλάς είπε πως αυτό είναι αντίκτυπο της συνεργασίας του κόμματος με τον ΔΗΣΥ και τον υποψήφιο του Νίκο Αναστασιάδη, "το οποίο αντανακλάται σε ολόκληρη την κοινωνία και ουσιαστικά αναιρεί και το επιχείρημα του κ.Αναστασιάδη ότι ενώνει δυνάμεις. Δεν ενώνει δυνάμεις, διασπά δυνάμεις".

Είπε ακόμη πως σε συγκέντρωση, χθες βράδυ, ο κ.Αναστασιάδης "ουσιαστικά είπε μια ομιλία απολογίας και πλήρους αναίρεσης της δικής του πολιτικής ιστορίας" και πρόσθεσε πως "είναι λυπηρό, όταν ένας πολιτικός με τόσα χρόνια πείρα, αντί να επιχειρεί να εξασφαλίσει τη ψήφο του λαού μέσα από το δικό του βίο και τη δική του πολιτική σταδιοδρομία, να στέκεται ενώπιον του Κυπριακού λαού και να αναιρεί τη δική του πολιτική σταδιοδρομία για να ξεγελάσει τον κόσμο".

"Είναι ακριβώς γι αυτόν το λόγο που ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν τον εμπιστεύεται, φοβάται την υποψηφιότητα του κ.Αναστασιάδη, άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι ο κόσμος φοβάται την Προεδρία του κ.Αναστασιάδη, και είναι γι αυτό που ούτε καν η ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν μπόρεσε να πείσει τον κόσμο της για να τον στηρίξει", συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι αυτή η "τριχοτόμηση" του ΔΗΚΟ δεν είναι ισόποση, καθώς "φαίνεται ο κ.Λιλλήκας να εξασφαλίζει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ ή τουλάχιστον ένα 45%, ο κ.Αναστασιάδης ακολουθεί πτωτική πορεία και η δική μου υποψηφιότητα έχει μια ανοδική πορεία".


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".