Ν. Αναστασιάδης: Κάποιοι προσπαθούν να οικοδομήσουν λασπολογώντας


layout anastasiadisΟ Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να οικοδομήσουν λασπολογώντας, προσθέτοντας πως ο λαϊκισμός και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια ενώ κάλεσε τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκας να είναι προσεκτικός όταν εκφράζεται ή όταν αποδίδει σε άλλους αυτά που ενδεχόμενα να ανήκουν στον ίδιο.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Στοκχόλμη, ο κ. Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του κ. Λιλλήκα σύμφωνα με την οποία «του έχει κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι ένας υποψήφιος, που διεκδικεί την Προεδρία του κράτους, θεωρεί το φυσικό αέριο, αυτόν τον τεράστιο πλούτο που μας χάρισε ο Θεός, αέρα κουπανιστό».

«Λυπούμαι να παρατηρήσω πως φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να οικοδομήσουν λασπολογώντας» είπε και πρόσθεσε πως «εάν έτσι πιστεύουν ότι πράττοντας θα εκλεγούν, θέλω απλά με ταπεινότητα να συμβουλεύσω πως η αλαζονεία και το ψεύδος δεν ωφελούν κανένα».

Οι θέσεις μου, συνέχισε, «είναι κρυστάλλινες όσον αφορά και την προστασία και την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και δεν χρειάζομαι τις συμβουλές του κ. Λιλλήκα. Αυτό το οποίο είπα είναι όσον αφορά την πρόταση του για ξεπούλημα του οικοπέδου 12 και εκδίωξη τάχα της Τρόικας. Ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια όπως και το ψέμα και καλά κάνει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν εκφράζεται ή όταν αποδίδει σε άλλους αυτά που ενδεχόμενα να ανήκουν στον ίδιο» ανέφερε.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι συνεχίζοντας τις διεθνείς επαφές του μεταβαίνει στο Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη προκειμένου να συναντηθεί «με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών με αντικείμενο πρώτιστα το εθνικό θέμα αλλά και εξ ίσου σημαντικό τη στάση των Κοινοβουλίων των δύο χωρών σε περίπτωση που η δανειακή σύμβαση παραπεμφθεί προς έγκριση από τα δύο Κοινοβούλια».

Είναι καλά γνωστό, συνέχισε, «ότι  ιδιαίτερα η Φιλανδία διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις ή και ενδεχόμενα να εγερθεί θέμα αλλοίωσης της δανειακής σύμβασης όπως αυτή θα συμφωνηθεί μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της Τρόικας. Θεωρώ ανάγκη, προληπτικά ενεργώντας να ενημερώσω τους δύο φίλους πρωθυπουργούς προκειμένου να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε αλλοιώσεις προς το χειρότερο της δανειακής σύμβασης» είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη περασμένη εβδομάδα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη δέχθηκε πρόσκληση από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να επισκεφθεί επισήμως τη Ραμάλα, κάτι που προγραμματίζει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".