Ελεγχο στις κυπριακές φυλακές θα πραγματοποιήσει το 2013 η CPT


Ελεγχο για τις συνθήκες διαβίωσης στις κυπριακές φυλακές και τα ψυχιατρεία, θα πραγματοποιήσει το 2013, η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή πρόκειται να επισκεφθεί εντός του 2013, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, το Σαν Μαρίνο, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την Ουκρανία, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που στερούνται της ελευθερίας τους ή βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης καλούνται όσοι βρίσκονται σε φυλακές ή ψυχιατρεία των παραπάνω χωρών, να ενημερώσουν την Επιτροπή για φαινόμενα κακομεταχείρισης, βασανισμών ή εξευτελιστικής μεταχείρισης.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των αντιπροσωπειών της CPT έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε φυλακές, φυλακές ανηλίκων, αστυνομικά τμήματα, κέντρα κράτησης μεταναστών, ψυχιατρικά νοσοκομεία, ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, κ.λπ.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".