Εφαρμόζεται πρόγραμμα κοινοτικής εργασίας στο Δήμο Λάρνακας


Ο Δήμος Λάρνακας θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που αφορά την απασχόληση κηδεμονευομένων, βάσει διατάγματος κηδεμονίας που έχει εκδοθεί από το Δικαστήριο Επιτήρησης, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή για κοινοτική εργασία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο θεσμός αυτός, που εφαρμόζεται με επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και σε χώρες του εξωτερικού, αφορά όλους όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα που βρίσκονται χαμηλά στον ποινικό κώδικα, όπως είναι οι τροχαίες παραβάσεις, οι μικροκλοπές, οι χρεώστες και παρόμοιας φύσης αδικήματα».

Η εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, «μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό μέσο διαπαιδαγώγησης, στήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης ιδιαίτερα νέων ανθρώπων που για οποιοδήποτε λόγο τους έχει επιβληθεί ποινή. Η κοινοτική εργασία στοχεύει στην ανάπτυξη της συλλογικής δράσης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που εντάσσονται στους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του Δήμου Λάρνακας». 

Αναφέρεται ακόμα ότι «τα άτομα αυτά (που θα επιτηρούνται από εντεταλμένους Λειτουργούς του Τμήματος Ευημερίας) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό διαφόρων περιοχών της Λάρνακας, καθώς στην καθαριότητα πεζοδρομίων οχετών, χώρων πρασίνου, πάρκων, δεντροστοιχίων και σε χώρους όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συχνού καθαρισμού από τα συνεργεία του Δήμου».


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".