Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων προειδοποιεί ότι δεν θα μπορεί να ελέγξει τα μέλη του


epeisodia-vouliΤο ΔΣ του Συνδέσμου Αξιογράφων, με σημερινή του ανακοίνωση, προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα των αξιογράφων, τα αγανακτισμένα μέλη του θα πολλαπλασιαστούν στο βαθμό που το Συμβούλιο δεν θα μπορεί να τους ελέγξει.

"Η χθεσινή (ΣΣ: προχθεσινή) δυναμική διαμαρτυρία ήταν η απαρχή του ξεσπάσματος ορισμένων μόνο μελών μας.  Αν το πρόβλημα δεν λυθεί οι αγανακτισμένοι θα πολλαπλασιαστούν, και δεν θα μπορούμε εμείς ως Συμβούλιο να τους ελέγξουμε.  Σε τέτοια περίπτωση οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Δεν είμαστε μάντεις κακών. Απλώς προειδοποιούμε", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος διευκρινίσει ότι η δυναμική εκδήλωση την περασμένη Τρίτη δεν είχε ως στόχο την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Συλλούρη, αλλά στρεφόταν "εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, εναντίον του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι για επτά μήνες τώρα μας κοροϊδεύουν και ροκανίζουν το χρόνο μέχρις ότου έλθει η Τρόικα και επιβάλει απαράδεκτες λύσεις τις οποίες οι πιο πάνω εμπλεκόμενοι, και πιθανόν και άλλοι, να υιοθετήσουν αμαχητί, όπως έγινε μέχρι τώρα".

"Διερωτόμαστε αν οποιοσδήποτε από τους πιο πάνω εξήγησε στην Τρόικα ότι τα αξιόγραφα εκδόθηκαν, κυκλοφόρησαν και πωλήθηκαν κατά παράβαση των νόμων και κανονισμών της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να καταστούν άκυρα, σε σημείο που ο Γενικός Εισαγγελέας να κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Ελπίζουμε ότι έστω και την υστάτη και ενόψει και των επικείμενων γιορτών των Χριστουγέννων, οι τράπεζες, που είναι οι πρωταίτιοι της σημερινής κατάστασης, θα αναλάβουν σοβαρή πρωτοβουλία για να λύσουν το πρόβλημα των χιλιάδων μελών μας, και να παύσουν να επικαλούνται τα υπόλοιπα δύο μέρη του εγκλήματος – την Κεντρική  Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών – ή την Τρόικα προκειμένου να συνεχίσουν να διαχειρίζονται αβρόχοις ποσί, τους κόπους και τους μόχθους μιας ζωής", αναφέρεται.

Τέλος, ο Σύνδεσμος θεωρεί πως οι δηλώσεις του κ. Συλλούρη μετά τη δυναμική εκδήλωση έγιναν "υπό το κράτος της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατούσε, και είμαστε βέβαιοι ότι τόσο ο κ. Συλλούρης όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει θα συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν και να προωθούν τα δίκαια συμφέροντά μας".


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".