Σοβαρά διλήμματα για τα καταφύγια των ζώων στην Κύπρο, σύμφωνα με την «Κιβωτό»


skylos-idioktitisΜέσα σε σοβαρά διλήμματα ευρίσκονται πλέον τα καταφύγια των ζώων στην Κύπρο, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η «Κιβωτός».

Προσθέτει ότι η εγκατάλειψη των ζώων συνεχίζεται αμείωτη και ο μακάβριος κύκλος συνεχίζεται.

«Από τα μια έχουμε τα καταφύγια που είναι υπερπλήρη, από την άλλη έχουμε τους εκτροφείς σκύλων που εκτρέφουν και πωλούν σκύλους, επίσης τα καταστήματα πώλησης ζώων τα γνωστά pet shops  πωλούν σκύλους και ότι άλλο θέλει ο πελάτης. Η κατάσταση πλέον δεν εγκυμονεί μόνο κινδύνους για την καλή ευζωία των ζώων αλλά πλέον τα θέματα αυτά αγγίζουν και την δημόσια υγεία», σημειώνει.

Η «Κιβωτός» αναφέρει ότι υπάρχουν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για νομοτεχνική μελέτη και επεξεργασία εδώ και αρκετό καιρό, ο κανονισμός για τους εκτροφείς ζώων, ο κανονισμός για τα καταφύγια, ο κανονισμός για τα καταστήματα πώλησης ζώων, ο περί σκύλων νόμος (για αλλαγές) και η πρόταση του Υπουργού Γεωργίας για το Διοικητικό πρόστιμο.

«Εάν και εφόσον τα πιο πάνω έλθουν στην Βουλή για να ψηφιστούν τότε σίγουρα θα μιλάμε για νέα κατάσταση πραγμάτων και μακροχρόνια λύση του προβλήματος που λέγεται αδέσποτα. Δεν γίνεται να συνεχίζεται η κατάσταση όπως έχει σήμερα και την ίδια στιγμή όλοι να αναζητούν λύσεις από τα καταφύγια. Πώς θα αντεπεξέλθουν την κατάσταση του υπερπληθυσμού των σκύλων όταν την ίδια στιγμή οι εκτροφείς ζώων το κάνουν αυτό χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε πρόνοιες νομοθεσίας και να υπάρξει έλεγχος του τρόπου διαχειρίσεις της εκτροφείς ζώων. Δεν είναι δυνατόν ενώ την ίδια στιγμή που τα καταφύγια είναι υπερπλήρης από ζώα την ίδια στιγμή να διατίθενται ζώα προς πώληση από τα καταστήματα πώλησης ζώων», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι τα καταφύγια (ιδιωτικά) διαμαρτύρονται, τα καταφύγια στους Δήμους και κοινότητες και αυτά είναι υπερπλήρη, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις καταστροφές που το προξενούν τα αδέσποτα.

«Τελικά ακούει κανείς σε αυτή την χώρα; Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα όπως προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν τους πιο πάνω κανονισμούς στην βουλή προς ψήφιση. Η κάθε μέρα που περνά, η κάθε ώρα που περνά προσθέτονται εκατοντάδες νέα αδέσποτα ζώα», καταλήγει η «Κιβωτός», στην ανακοίνωση της.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".