Εκστρατεία για τα παλαιά οχήματα διενεργεί η Αστυνομία


troxaiaΔεκαπενθήμερη εκστρατεία ενάντια στην εγκατάλειψη και μη καταστροφή των παλιών οχημάτων που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους θα πραγματοποιήσει η Αστυνομία, μεταξύ 18 και 31 Μαρτίου.

Συμφωνά με ανακοίνωση, η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κατάστασης που παρατηρείται οι εγγεγραμμένοι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων να παραλείπουν να προβαίνουν σε καταστροφή και διαγραφή των οχημάτων τους.

Συμπληρώνεται ότι η εκστρατεία στοχεύει και στην καταπολέμηση του φαινομένου οι εγγεγραμμένοι ιδιοκτήτες μηχανοκινήτων οχημάτων να εγκαταλείπουν το όχημά τους, κατά τρόπο ώστε να εμποδίζει αδικαιολόγητα πεζούς ή την τροχαία κίνηση ή σε επικίνδυνη θέση. 

Όπως αναφέρεται, ο κάτοχος μικρού επιβατικού ή μικρού εμπορικού μηχανοκίνητου οχήματος ή τρίκυκλου μηχανοκίνητου οχήματος, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του κύκλου ζωής του και θεωρείται απόβλητο, οφείλει να παραδώσει το όχημά του σε εγκατάσταση επεξεργασίας, όπου εκδίδεται Πιστοποιητικό Καταστροφής για σκοπούς διαγραφής από τα μητρώα του Εφόρου Μηχανοκινήτων Οχημάτων.

Προστίθεται ότι αν δεν εκδοθεί το πιστοποιητικό, το όχημα θεωρείται ότι βρίσκεται σε κυκλοφορία και ο ιδιοκτήτης του οχήματος συνεχίζει να οφείλει την καταβολή του τέλους κυκλοφορίας.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".