Ν. Νικολαΐδης: Στόχος να εξευρεθεί το ποσό των 5,8 δις ευρώ


nikos-nikolaidisΟι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν με στόχο να εξευρεθεί το ποσό των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η διάσωση της κυπριακής οικονομίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Τράπεζα.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης εξερχόμενος από τη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο,  προσθέτοντας ότι «γίνεται μια προσπάθεια τόσο σε τεχνοκρατικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, κυρίως όμως σε τεχνοκρατικό επίπεδο, να αξιολογηθούν, να μελετηθούν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις και σκέψεις για το πώς προχωρούμε μετά την ψεσινή απόρριψη από τη Βουλή της συμφωνίας του Eurogroup».

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών. Η Κύπρος περνά ίσως τις πιο κρίσιμες στιγμές από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε, σημειώνοντας ότι «στόχος είναι να δούμε με ποίον τρόπο θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το ποσό των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσουμε με τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Νικολαΐδης είπε «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από πολλούς φορείς και κρατικούς και ιδιώτες, επαγγελματικούς φορείς, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος σημαντικά και δυνατά μυαλά και αναμένω ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα πρέπει να καταλήξουμε για τη βιωσιμότητα κάποιον προτάσεων ούτως ώστε να δούμε πώς προχωρούμε τις αμέσως επόμενες ώρες σε μια διευθέτηση αυτού του προβλήματος».

Ερωτηθεί εάν στη σύσκεψη έλαβε μέρος και ο διευθυντής του τμήματος διαχείρισης δημόσιου χρέος, απάντησε καταφατικά «συμμετέχουν όλοι όσοι θα μπορούσαν να συμβάλουν με απόψεις, με εισηγήσεις, με τεχνοκρατικές τοποθετήσεις στο να βρεθεί μια αντικειμενική, σοβαρή, τεκμηριωμένη πρόταση ως αντιπρόταση αυτού που συμφωνήθηκε με την Τρόικα και η οποία πολύ ορθά κρίθηκε απαράδεκτη  και στρέφεται ενάντια στην Κύπρο και ενάντια στα συμφέροντα της».

Είπε, επίσης, «ελπίζω και εύχομαι η σημερινή σύσκεψη να καταλήξει κάπου, να καταλήξει σε μια αντιπρόταση όσο το δυνατόν πιο σύντομα, η οποία να μας βγάζει έξω από το σημερινό αδιέξοδο».

Σημείωσε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις, και σκέψεις πώς θα κινηθούμε εντός μιας δανειακής σύμβασης, ενώ υπάρχουν και σκέψεις οι οποίες ενδεχομένως να μας βγάζουν και εκτός δανειακής σύμβασης για να υπάρξει μια βιώσιμη αντιπρόταση».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου αρκέστηκε στο να εκφράσει την ελπίδα ότι θα κατατεθεί μια λύση μέχρι αύριο, προσθέτοντας ότι στο τραπέζι υπάρχουν πολλές επιλογές.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".