Εννέα νομοθετήματα σήμερα ενώπιον της Βουλής


vouli CyprusΓια σήμερα Παρασκευή, στις 10.00 το πρωί αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής την συνέχιση της ψεσινής συνεδρίας προκειμένου να δοθεί χρόνος εξέτασης των εννιά κυβερνητικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν απόψε με τη διαδικασία του επείγοντος.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και των κομμάτων της Βουλής, λόγω του όγκου των σελίδων που θα πρέπει να διεξέλθουν οι Βουλευτές και επειδή δεν προβλέπεται να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις λόγω της μικρής καθυστέρησης στην εξέταση και ψήφιση των συγκεκριμένων νομοθετημάτων, ελήφθη η απόφαση από την προηγηθείσα σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων όπως γίνει δεκτό το αίτημα της Κυβέρνηση για την ανάγκη επείγουσας εξέτασης των νομοθετημάτων.

Ως εκ τούτου παραπέμπονται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία μέχρι τις 10.00 αύριο το πρωί θα πρέπει να τα εξετάσει και να τα επαναπροωθήσει στην ολομέλεια για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία.

Η ολομέλεια του νομοθετικού σώματος ψήφισε ομόφωνα τρία από τα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία περιλάμβανε η χθεσινοβραδινή ημερήσια διάταξη.

Τα νομοσχέδια αυτά είναι ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης και ο περί Προϋπολογισμού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκαταστάσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Ψηφίστηκε επίσης ο νόμος για τον Προϋπολογισμό του ΧΑΚ με 52 ψήφους υπέρ και μία (Οικολόγων Περιβαλλοντιστών) εναντίον.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".