Έκκληση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την "'Ωρα της Γης"


earthΟι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και μεγάλος αριθμός Κοινοτικών Συμβουλίων σε όλη την Κύπρο συμμετέχουν στην παγκύπρια κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ) για την «Ώρα της Γης».

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις Κύπρου με ανακοίνωσή τους «καλούν τους πολίτες, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, να σβήσουν συμβολικά τα φώτα στις 8:30 μ.μ. για μία ώρα στέλνοντας στους ηγέτες του κόσμου το μήνυμα και την απαίτηση για πρακτικά μέτρα με στόχο την προστασία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές».

Στη Λευκωσία θα γίνει σβήσιμο των φώτων στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Λευκωσίας στα πλαίσια κοινής εκδήλωσης στις 8:15 μ.μ.

Στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί συμβολικό σβήσιμο των φώτων του Δημοτικού Μεγάρου και απευθύνεται κοινή έκκληση προς τους πολίτες για σβήσιμο των φώτων των σπιτιών, γραφείων και άλλων υποστατικών τους για μια ώρα.

Ανάλογη δράση πραγματοποιεί η ΟΠΟΚ και στην Λάρνακα σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας ενώ στην Πάφο θα σβήσουν τα φώτα του Δημοτικού Μεγάρου στα πλαίσια κοινής εκδήλωσης με τον Δήμο Πάφου, στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν άλλοι αστικοί δήμοι καθώς επίσης δήμοι και κοινότητες της υπαίθρου.

Την ημέρα του Σαββάτου θα διατίθεται διαφωτιστικό υλικό σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας από τις οργανώσεις – μέλη της ΟΠΟΚ.

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΜΚΟ) απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους οργανωμένους φορείς με την παράκληση όπως μειώσουν τον φωτισμό στον ελάχιστο δυνατό βαθμό, το Σάββατο, 23 Μαρτίου, μεταξύ των ωρών  8:30μμ – 9:30μμ, αναδεικνύοντας τη σημασία της «Ώρας της Γης» για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών ανά το παγκόσμιο.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".