Skip to main content

Επικεφαλής ρωσικών εταιρειών στην Αρχιεπισκοπή την προσεχή Πέμπτη


kypriaki-ekklisiaΤους επικεφαλής ρωσικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο θα καλέσει σε γεύμα εργασίας, την προσεχή Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για να τους ενθαρρύνει να παραμείνουν στην Κύπρο.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι δεν ξέρει τι έχει αποφασίσει η πολιτική ηγεσία, «αλλά εάν οι όροι είναι τέτοιοι που θα πάμε για πτώχευση, ας τους εγκαταλείψουμε και πάμε για πτώχευση».

«Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στις δυνάμεις τις δικές μας. Να μην περιμένουμε από κανένα τίποτα. Ο λαός μας δυστυχώς έμαθε να ζει και με την σπατάλη, αλλά όταν έρθει η ανάγκη ξέρει να ζήσει και με τα λίγα και πιστεύω ότι θα ζήσει και με τα λίγα. Εμείς θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατό να ανοίξουμε δουλειές εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε την πολιτεία. Θα το πράξουμε με πολύ αγάπη», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης, ότι «την προσεχή Πέμπτη έχω καλέσει - θα στείλω βέβαια και προσκλήσεις - τους επικεφαλής των διαφόρων ρωσικών εταιρειών που βρίσκονται στο νησί μας, να έρθουν στην Αρχιεπισκοπή για ένα γεύμα εργασίας».

«Θέλω να τους καλέσω τους ανθρώπους να μιλήσουμε μαζί, να τους ενθαρρύνω ότι ωφελούνται να μείνουν στην Κύπρο, γιατί η Κύπρος ήτο η μόνη χώρα που έδιδε τόκους στα κεφάλαια των Ρώσων, ενώ αν είχαν τα χρήματα τους σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα έπαιρναν ή μηδέν ή 0,5%, ενώ εδώ παίρνουν πολύ περισσότερα. Επιτέλους πρέπει αυτοί που έφεραν τον τόπο σε αυτά τα χάλια, πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί», συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι για την κατάσταση φταίει η απελθούσα κυβέρνηση, οι Υπουργοί Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα, "η οποία έφερε τα πάνω κάτω, φταίνε οι Διευθυντές και Εκτελεστικοί των Τραπεζών".

«Όλοι να κάτσουν στο σκαμνί, ασφαλώς, διότι αυτοί έφεραν τα πάνω – κάτω και βρέθηκε σε αυτή την ένδεια ο λαός μας, έτσι αναπάντεχα, χωρίς να το έχει υπόψνη. Δεν είναι εκδικητικό. Πρέπει να τιμωρούνται οι άτακτοι, ίνα και οι λοιποί φόβο έχουσιν», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι οι Τράπεζες ανήκουν στους μετόχους.«Δεν είναι ούτε του Διοικητού ούτε κανενός. Ο Διοικητής μπορεί να ελέγχει, δεν διατάσσει ούτε διορίζει ούτε παύει ούτε μπορεί να κλείσει τράπεζες. Δυστυχώς, έμειναν με απάθεια οι δικοί μας. Εγώ έχω πει να κινήσουν αγωγή», ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι θα επιμένει, ως μεγαλομέτοχος, η Ελληνική Τράπεζα να κινήσει αγωγή στους πάντες. «Δεν θα αφήσω κανένα», κατέληξε.


Αναζήτηση