Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου από μαθητές στη Λευκωσία


diamartyria-mathiton-troikaΜαζική εκδήλωση-πορεία διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου και της Τρόικας πραγματοποίησαν σήμερα στη Λευκωσία μαθητές και σπουδαστές της Μέσης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκατοντάδες άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί στην οδό Λεωνίδου μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ και ακολούθως πορεύτηκαν προς το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Γύρω στις 10:30 π.μ οι μαθητές είχαν φτάσει στη συμβολή των λεωφόρων Βύρωνος και Νεχρού, η οποία περνά μπροστά από τη Βουλή. Συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει εδώ και μέρες η Αστυνομία περιορίζοντας την πρόσβαση στο κτίριο της Βουλής και κρατώντας πανό στα ελληνικά και τα αγγλικά που έγραφαν «Κάθαρση στο διαβρωμένο σύστημα», «Καταστρέψατε το μέλλον και τα όνειρά μας», “Your mistake our future” και “Troika go home”, φώναξαν συνθήματα όπως «Έξω η Τρόικα από την Κύπρο», «Ο λαός απαιτεί τους προδότες φυλακή», καθώς και συνθήματα εναντίον της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Ακολούθως, οι μαθητές πορεύτηκαν διαμέσου της Λεωφόρου Βύρωνος προς το Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιώντας στάση έξω από το Σπίτι της ΕΕ, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της Τρόικας και της ΕΕ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά προβαίνοντας στις απαραίτητες ρυθμίσεις για διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε στο μεταξύ παραταχθεί γύρω από το κτίριο της γερμανικής Πρεσβείας στην οδό Νικηταρά, δεδομένου του ότι η Πρεσβεία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι διαδηλωτές.

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι μαθητές έφτασαν  γύρω στις 11:15 π.μ. Συγκεντρώθηκαν στην πύλη εισόδου του Προεδρικού όπου κρέμασαν πανό και συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Τρόικας, των πολιτικών και των τραπεζιτών ζητώντας επίμονα την τιμωρία όσων ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

Αρκετοί μαθητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα του Προεδρικού και μερικοί από αυτούς πέταξαν πορτοκάλια και πλαστικά μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν παραταγμένοι εντός του Προεδρικού Μεγάρου. Άλλος μαθητής έκαψε γερμανική σημαία.

Μετά από μισή ώρα περίπου οι μαθητές πορεύτηκαν προς την πύλη εξόδου παρά την πλατεία Κυριάκου Μάτση όπου συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου και της Τρόικας και υπέρ της ενότητας του λαού.Γύρω στις 12:00 η διαδήλωση την οποία διοργάνωσαν η ΠΟΦΝΕ και η ΕΣΕΜ διαλύθηκε ειρηνικά.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".