Πτώχευση φέρεται να κήρυξε η ομογενειακή αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines λόγω της κρίσης στην Ελλάδα


Η ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines, που ιδρύθηκε το 2012 με περιορισμένο αριθμό πτήσεων, βασισμένη σε κεφάλαια που προέρχονταν κυρίως από την ομογένεια, και που ξεκίνησε στις 24 Μαΐου με τακτικές υπερατλαντικές πτήσεις προς Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, φέρεται να κήρυξε πτώχευση πριν λίγες μέρες.

Μία εβδομάδα πριν, η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι διακόπτει όλες τις δραστηριότητές της λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στην Καναδική Υπηρεσία Μεταφορών, το οποίο επικαλείται η καναδική εφημερίδα The Star, η  SkyGreece Airlines κήρυξε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στον αερομεταφορέα είχε δοθεί προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 3/9, στις 5 μμ, προκειμένου να απαντήσει σε έκδοση προκαταρκτικής απόφασης της Υπηρεσίας καθώς είχε αποτύχει να ικανοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τους πελάτες.

Το έγγραφο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απεστάλη από την Ernst & Young Inc για λογαριασμό της SkyGreece και αναφέρει ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης υπό την επιτήρηση δικαστηρίου θα διασφαλίσουν ότι όλοι οι μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών, θα λάβουν δίκαιη αποζημίωση για τις αξιώσεις τους.

Εκτός από τις υπερατλαντικές της πτήσεις, η εταιρεία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο δρομολόγιο με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, ενδιάμεση στάση στη Βουδαπέστη και τελικό προορισμό το Τορόντο, καθώς επίσης και άλλα δύο δρομολόγια Αθήνα-Νέα Υόρκη και Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο.

Η SkyGreece Airlines ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο 45 εκατ. ευρώ, κυρίως από ομογενειακούς φορείς.

Στόχος και επιθυμία των υπευθύνων της εταιρείας, πρόεδρος της οποίας ήταν ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, τον οποίο πολλοί αποκαλούσαν «ηγετική μορφή αυτής της προσπάθειας» που ξεκινήσε πριν από περίπου 6 χρόνια, ήταν όπως δήλωσαν οι ίδιοι, να ξανασυνδέσει την Ελλάδα με δύο από τα μεγαλύτερα κέντρα του απόδημου Ελληνισμού, την Αμερική και τον Καναδά.

«Δυστυχώς», δήλωσε διοικητικό στέλεχος στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρκόπουλο Αττικής, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που άρχισε η SkyGreece Airlines τις πτήσεις, και κυρίως τα capital controls που επιβλήθηκαν μετά το δημοψήφισμα, «ήταν η ταφόπλακα μιας προσπάθειας που, υπό κανονικές συνθήκες, θα μπορούσε να ανθοφορήσει».


Αναζήτηση