Ο οίνος ΠΟΠ Κουμανδαρία παρουσιάστηκε στην Αθήνα


Εκδήλωση για την παρουσίαση της Κουμανδαρίας, οίνος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης της Κουμανδαρίας ως εθνικού προϊόντος και με αφορμή την έκδοση σχετικού Ενημερωτικού Βιβλιαρίου για την Κουμανδαρία, μέσα στο οποίο καταγράφεται η ιστορία, η ταυτότητα, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής προέλευσης, η διαδικασία παραγωγής, οι παραδοσιακοί και μοντέρνοι τύποι γλυκών κρασιών Κουμανδαρίας.

Στην παρουσίαση του οίνου Π.Ο.Π. Κουμανδαρία συμμετείχαν με εισηγήσεις οι κ.κ. Ιωσήφ Κυπραίος, Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας Αθήνας, Στέφανος Κουνδουράς, Επίκουρος Καθηγητής Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και η κα Μαρία Νέτσικα, Χημικός, Οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή οίνων Κουμανδαρίας, στο χώρο της εκδήλωσης, και παρουσίαση γευστικών συνδυασμών της Κουμανδαρίας με κυπριακά εδέσματα σε σημεία πώλησης στην Αθήνα.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".