Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα με μία νεκρή και έναν αγνοούμενο


Μια νεκρή και ένας αγνοούμενος είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στη Λευκάδα, και που έγινε αισθητός σε όλα τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, μέχρι και στην Αθήνα και την Καλαμάτα.

Ο σεισμός είχε ισχύ 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, και το επίκεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας και Κέρκυρας όπου, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, υπάρχει μεγάλο ρήγμα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κ. Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 - 6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.

Έως τώρα 11πμ Τρίτης, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εννιά μετασεισμοί, εκ των οποίων δυο είναι 4,1 Ρίχτερ, ενώ η μετασεισμική ακολουθία αναμένεται να είναι έντονη και να έχει μεγάλη διάρκεια.

Από την ισχυρή δόνηση, που σημειώθηκε στις 9.10 το πρωί, προκλήθηκαν κατολισθήσεις βράχων οι οποίες στο νότιο τμήμα του νησιού έχουν φράξει δρόμους προκαλώντας ζημιές στο οδικό σύστημα και σε αρκετές κατοικίες.

Μία 60χρονη γυναίκα από το χωριό Πόντη Βασιλικής του νησιού, επιβεβαιώνεται ότι βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από βουνό και προσέκρουσε σε τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Υπάρχουν πληροφορίες και για έναν τραυματία στο χωριό Αθάνι, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες. Η πυροσβεστική προσπαθεί να προσεγγίσει το χωριό, που είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο της ισχυρής δόνησης.

Από τον αντιπεριφεριεάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλκιά δόθηκε ήδη εντολή να κλείσουν τα σχολεία δεδομένου ότι, όπως είπε, τα παιδιά είναι ανάστατα και επίσης επειδή πρέπει να ελεγχθούν τα κτήρια από μηχανικούς.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".