Αναβάλλονται 'λόγω τεχνικού προβλήματος' οι εκλογές για στη Νέα Δημοκρατία


Για μεγάλο φιάσκο κάνουν λόγο ψηφοφόροι, στελέχη και υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς προβλήματα στην ηλεκτρονική (online) επιβεβαίωση των στοιχείων των ψηφοφόρων ανάγκασε την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος να αναβάλει την εκλογική διαδικασία.

Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει διασταύρωση των στοιχείων ταυτότητας τον ανθρώπων που από νωρίς είχαν προσέλθει στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, ο εκτελών χρέη Προέδρου του κόμματος, υποψήφιος και ο ίδιος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία, κάτι που έγινε.

Η δικαιολογία που μεταδόθηκε, ήταν «για τεχνικούς λόγους».

«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα», δήλωσε ο συνυποψήφιός του Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι είναι άμεση ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία. «Η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Ν.Δ.», πρόσθεσε.

Ο έτερος υποψήφιος, Κυριάκο Μητσοτάκης, ζήτησε από τον κ. Μειμαράκη να αποφασίσει να ορισθεί άμεσα ως μεταβατική Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η πρώην υπουργός του κόμματος, από τα πιο παλιά στελέχη του, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα, σχολιάζουν τη δήλωση Μητσοτάκη ως «ευθεία υπόδειξη ευθύνης» προς τον τωρινό πρόεδρο του κόμματος και ανθυποψήφιό του.

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματός μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες».

Υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες, θα έρθει η ώρα της», ζήτησε εκτός από την μεταβατική ανάληψη της ηγεσίας από την κ. Γιαννάκου, να αντικατασταθεί ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της προσωρινής προέδρου, η οποία και πρέπει να να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ζήτησε με ανάρτησή του στο Twitter και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος.

Πριν από λίγο, στις 11.30 πμ, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ επιβεβαίωσε και τυπικά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται".


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".