Τεράστιες ζημιές στη κυπριακή πρεσβεία από την έκρηξη στο κτήριο του ΣΕΒ


Κλειστή παραμένει από το πρωί σήμερα η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, έχουσα υποστεί τεράστιες ζημιές, όπως δήλωσε ο πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος, μετά την πανίσχυρη έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα σήμερα στο απέναντι κτίριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ.

Είναι ευτύχημα, είπε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα και όχι εργάσιμη ώρα. Σίγουρα, τότε, θα θρηνούσαμε θύματα, πρόσθεσε ο κ. Κενεβέζος ο οποίος βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο κτίριο της πρεσβείας, που βρίσκεται στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ.

«Η πρεσβεία μας απορρόφησε όλη την ισχύ από το ωστικό κύμα, με αποτέλεσμα να σπάσουν όλα τα τζάμια στο εξωτερικό του κτιρίου μας και να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο εσωτερικό, από το ισόγειο μέχρι και τον έκτο όροφο.», δήλωσε ο κ. Κενεβέζος.

Από το πρωί μέχρι και αυτήν την ώραν, περασμένες 11.30, βρίσκονται στη πρεσβεία άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους, παρουσία του πρέσβη της Κύπρου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, την οποία και καταδικάζει.

Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από αριστερή αντιεξουσιαστική οργάνωση, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι παραφυάδα της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Σαράντα λεπτά πριν την έκρηξη, άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία δυο μέσων ενημέρωσης, και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει κτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η αστυνομία έχει κλείσει όλη τη περιοχή γύρω από τα γραφεία του Συνδέσμου και της Κυπριακής Πρεσβείας.

Πηγή ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".