Η Γερμανία έδωσε στοιχεία για λογαριασμούς Ελλήνων στην Ελβετία αξίας σχεδόν 4 δισ. ευρώ


Η Γερμανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει παραδώσει στην Αθήνα στοιχεία σε σχέση με μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στην Ελβετία, συνολικής αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων φράγκων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ελλάδας για πάταξη της φοροδιαφυγής.

"Πέρα των 10.000 δεδομένων" που σχετίζονται με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικό ενεργητικό ισοδύναμο με 3,70 δισεκατομμύρια ευρώ οι οποίες διατηρούνται από ιδιώτες και εταιρείες, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

“Η ελληνική Κυβέρνηση κάνει ένα σημαντικό βήμα για επίτευξη περισσότερης φορολογικής διαφάνειας στη χώρα. Εμείς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία υποστηρίζουμε τις αρχές της χώρας", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Norbert Walter-Borjans.

"Λόγω του επιτυχούς έργου της ομάδας μας για δίωξη της φοροδιαφυγής, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε”, πρόσθεσε.

Το δυτικό κράτος, που είναι το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, τα τελευταία χρόνια έχει αγοράσει δεδομένα σχετικά με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην προσπάθειά του να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Τρύφων Αλεξιάδης χαιρέτισε τις πληροφορίες και δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές θα αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία από την Ελβετία.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας εκτιμά ότι η χώρα χάνει μέχρι και 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".