• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Η Ελληνική Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου

Forum Athletic Dept

Η Ελληνική Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου

Την απόφαση της ελληνικής Βουλής να στηρίξει την οικογένεια του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου, με την «υιοθέτηση» των ανήλικων παιδιών του, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Πρόκειται για πάγια τακτική του Σώματος η οποία πάρθηκε για πρώτη φορά με απόφαση το 2010, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Βουλής «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του Mirage που κατέπεσε στη Σκύρο

Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής η σορός του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Η σορός εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες.

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του Γ. Μπαλταδώρου είχε ανακοινωθεί χθες το απόγευμα από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο καθώς είχαν εντοπιστεί συντρίμμια αλλά και προσωπικά αντικείμενα του σμηναγού, ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονταν μέχρι αυτή την ώρα.

Παράλληλα, έχει ήδη συσταθεί αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος και πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώνουν ότι είναι πρόωρη η οποιαδήποτε εκτίμηση για τους λόγους που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media