• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, στις 9-11 Μαΐου. Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε σήμερα και επίσημα την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει: «Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, oι Α.Β.Υ. ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από την 9η έως και την 11η Μαΐου, τρέχοντος έτους».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Την Τετάρτη 9 Μαΐου, το πριγκιπικό ζεύγος θα προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και κατόπιν θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Εν συνεχεία, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, συνοδευόμενος από τη Δούκισσα της Κορνουάλης, θα επισκεφτεί το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Στο πρόγραμμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας για την Πέμπτη προβλέπεται και η μετάβασή του στον Πειραιά, όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Ακολούθως, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου, όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την ίδια ημέρα, η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα για το παιδικό βιβλίο, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης αναμένεται να μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Μετά την περιήγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου, η οποία συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media