• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Παυλόπουλος στον Πρίγκιπα Κάρολο

Forum Athletic Dept

Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Παυλόπουλος στον Πρίγκιπα Κάρολο

Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στην Αθήνα προς τιμή του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στη διμερή συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και στην παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλίας και στην έρευνα των Κλασσικών Σπουδών και του Ελληνικού Πολιτισμού.

«Είναι ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, θέτοντας το ζήτημα με τον πιο επίσημο τρόπο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι ευελπιστεί η απόφαση των οργάνων του Ηνωμένου Βασιλείου να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε, επίσης ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία των δύο χωρών και σε άλλα ζητήματα, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη.

Στην αντιφώνησή του, η οποία άρχισε και ολοκληρώθηκε στα ελληνικά, ο Κάρολος τόνισε: «Είμαστε όλοι Έλληνες: Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, όλα έχουν ρίζες στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου, οι δεσμοί με την Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στο κάτω-κάτω, η Ελλάδα είναι η χώρα του παππού μου».

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media