• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Όλοι πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, λέει η Αθήνα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Όλοι πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, λέει η Αθήνα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Επιβεβαιώνει η Αθήνα τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών λόγω παράνομων ενεργειών εντός ελληνικής επικράτειας.

«Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους. Πρέπει όμως να σέβονται το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία και σε αυτό το πλαίσιο έγιναν οι συγκεκριμένες κινήσεις» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» στο οποίο αναφερόταν ότι ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα στους Ρώσους διπλωμάτες είναι η απόπειρα αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών και ο χρηματισμός κρατικών λειτουργών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει εντολή για άμεση απέλαση δύο στελεχών της ρωσικής πρεσβείας και την απαγόρευση εισόδου σε άλλα δύο άτομα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υπογράμμισε ότι «η Μόσχα θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα».

Με απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών θα αντιδράσει η Μόσχα

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA την Τετάρτη, επικαλούμενο το μέλος της Άνω Βουλής Andrei Klimov, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media