• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική
Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χαλκιδική εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μία γυναίκα πέθανε στο Δήμο Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο σε ταβέρνα και ένα ζευγάρι τουριστών τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ανατράπηκε το τροχόσπιτο στο οποίο διέμεναν. Επίσης, πατέρας και γιος καταπλακώθηκαν από δέντρο, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς σημείωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η έντονη καταιγίδα κράτησε μόνο 15 λεπτά, η κατάσταση είναι δραματική ενώ για πολλές ώρες όλη η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Όλο το βράδυ της Τετάρτης οι τοπικές Αρχές παρέμειναν επί ποδός καθώς χρειάστηκε η συνδρομή τους σε πολλά περιστατικά. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητά όπως όλος ο νομός Χαλκιδικής κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θρηνούμε για την απώλεια ψυχών, είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης μετά από έκτακτη σύσκεψη στη Χαλκιδική

Έκτακτη σύσκεψη με επικεφαλής τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Χαλκιδική προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που προέκυψε μετά τη φονική καταιγίδα που έπληξε χθες την περιοχή.

«Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους. Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν σαν χώρα για την απώλεια», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ τόνισε ότι ήδη στην περιοχή επιχειρούν 150 άτομα και 55 οχήματα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, με προτεραιότητα το οδικό δίκτυο.

Ο υπουργός ζήτησε αν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου, ο κόσμος να επικοινωνεί είτε με την Άμεση Δράση είτε με το 112 της Πολιτικής Προστασίας. Τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά πτώσεις δέντρων και αυτές προκάλεσαν τους θανάτους.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή καταιγίδα άφησε πίσω της έξι νεκρούς, όλοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media