• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ανοίγοντας τις εργασίες, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας σημείωσε ότι σήμερα η σύγχρονη Ελλάδα, στη σύγχρονη Βουλή ξεκινάει τη σπάνια προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία, την αξία και τον πολιτισμό της. «Όχι για να γαντζωθούμε σε αυτήν, αλλά για να γίνει εφαλτήριο»,

«Το 1821, εκτός από μάχες και ιστορικά γεγονότα, είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές, που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι αναλαμβάνεται, σήμερα, μια μεγάλη αποστολή. Να φιλοτεχνηθεί ενόψει του 2021 τη νέα ζωοφόρο του Παρθενώνα.

Η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής, σημείωσε, από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι κύκλοι της ιστορίας μοιάζουν να ειρωνεύονται τις ιστορίες των ανθρώπων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σήμερα η Ελλάδα καλείται να επανατοποθετηθεί στον κόσμο. «Τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση. Προσδοκώ ότι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και τα ονόματα των μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και την Βρετανία, Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg. Οι Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Στάθης Καλύβας και Δημήτρης Γόντικας και οι ιστορικοί Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση