Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην ψηφοφορία που έγινε στη Ελληνική Βουλή, η κ. Σακελλαροπούλου υπερψηφίστηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ενώ «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Αντιπροσωπεία της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Κ. Τασούλα θα επισκεφτεί την κ. Σακελλαροπούλου για να τις ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενώ η ορκωμοσία της θα γίνει στις 14 Μαρτίου.

Η εκλογή της Α. Σακελλαροπούλου συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την νέα Πρόεδρο προκειμένου να τη συγχαρεί για την εκλογή της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχαίρει την Σακελλαροπούλου, εκφράζει βεβαιότητα για καρποφόρα συνεργασία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκφράζει βεβαιότητα για καρποφόρα συνεργασία.

"Θερμά συγχαίρω για την εκλογή της, την νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή της εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα μεταξύ μας συνεργασία", αναφέρει ο ΠτΔ σε ανάρτηση στο twitter.

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν συνεχάρησαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν συνεχάρησαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει: "Θα ήθελα να συγχαρώ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εκλογή της ως νέου προέδρου της Ελλάδας", σημειώνοντας ότι αποτελεί "ένα σπουδαίο μήνυμα η εκλογή της πρώτης γυναίκας αρχηγού κράτους της Δημοκρατίας". "Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", καταλήγει.

"Συγχαρητήρια στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που εκλέγεται με πολύ μεγάλη πλειοψηφία σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων", δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. "Προχωράμε σε μια νέα εποχή ισότητας", ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση