• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλιώς διακοπή πρωταθλήματος, είπε ο Κ. Μητσοτάκης
Μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλιώς διακοπή πρωταθλήματος, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλιώς διακοπή πρωταθλήματος, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Προειδοποίηση ότι αν συνεχιστεί το άρρωστο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση θα διακόψει το πρωτάθλημα, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την σύνταξη ενός μνημονίου ανάπτυξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ζητώντας και την συνδρομή των Ελλήνων παραγόντων. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε με διακοπή πρωταθλήματος και ποδοσφαιρικό Grexit.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση επιχειρούσε να κατευνάσει τα πνεύματα και να εξασφαλίσει την εφαρμογή της νομιμότητας χωρίς, όμως, την εξόντωση των ομάδων. «Για την υπόθεση θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη. Ωστόσο έκρινα εγώ προσωπικά ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν δύναται να εξελιχθεί σε κοινωνική. Γι' αυτό απομάκρυνα ευρωβουλευτή μας που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός συλλόγου», είπε αναφερόμενος στην αποπομπή Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των ομάδων και των επιχειρηματιών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ορισμένοι εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση της κυβέρνησης και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί να απειλείται η κοινωνική συνοχή. «Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου».

Αναφορικά με το μέχρι πού είναι αποφασισμένη η ελληνική κυβέρνηση να φτάσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους υπεύθυνους να δουν αυτή την κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκαθαρίζοντας, για άλλη μια φορά, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπεί το πρωτάθλημα και οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση.

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους», τόνισε.Ύστατη λύση η διακοπή του πρωταθλήματος. Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της UEFA και FIFA να πούμε πολλά περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα. Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Να γνωρίζουν οι συνένοχοι σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους», κατέληξε, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί ελληνικό τεχνικό κλιμάκιο στην έδρα της UEFA με συμμετοχή και της FIFA και εν συνέχεια θα έρθει ο πρόεδρος της FIFA Τζιοβάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση