• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Εννέα νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, 495 τα κρούσματα
Εννέα νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, 495 τα κρούσματα

Εννέα νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, 495 τα κρούσματα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό καθώς σήμερα κατέληξε 89χρονος άνδρας που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Κοζάνη.

Συνολικά τα θύματα από τον κορωνοϊό είναι επτά ενώ, όπως ανακοινώθηκε χθες, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα φτάνουν τα 464.

16:09 Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Οκτώ είναι πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, άνδρας 80 ετών, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής.

Νωρίτερα, σήμερα είχε καταλήξει και ένας 87χρονος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

18:18 Εννέα νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, 495 τα κρούσματα

Στους εννέα έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Τα νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 31 και ο συνολικός αριθμός 495. Ογδόντα τέσσερα εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ενώ είκοσι ασθενείς βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της χώρας.

21:02 Δέκα νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους δέκα έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς, το απόγευμα της Παρασκευής κατέληξε γυναίκα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίο.

Πρόκειται για 93χρονη η οποία είχε έρθει σε επαφή με εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 495.

Μετάβαση στα ελληνικά νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να περιορίσει τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους και την τροφοδοσία του πληθυσμού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια των ξεκάθαρων συστάσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, αποφασίστηκε ότι «από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020 επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους».

«Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών, καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά», αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας των κατοίκων των νησιών.

«Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. Μένουμε σπίτι», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση