• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Στους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Στους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 94 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον σε 624.

124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

18:28 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων, από το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός α Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιος υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις έξι το πρωί της Δευτέρας, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πλειονότητα των πολιτών πειθάρχησε στα προηγούμενα μέτρα, τόνισε όμως ότι η πολιτεία δεν μπορεί να επιτρέψει την υπονόμευση της δημόσιας υγείας από ορισμένους που μπορεί να βλάψουν χιλιάδες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 150 ευρώ πρόστιμο ενώ οι λεπτομερείες του μέτρου θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς εντός της ημέρας.

«Στην Ιταλία χάνεται, δυστυχώς, ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη παντού στον κόσμο. Έχω χρέος, λοιπόν, να μην επιτρέψω να υποστεί μια τέτοια δοκιμασία και η χώρα μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση