• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις
Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις

Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις

Έγκριση για την υλοποίηση του έργου «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» έδωσε σε συνεδρίαση, το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για έργο με συνολικό μήκος διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα ο οποίος περιλαμβάνει την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην Αθήνα.

Με την ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται ότι θα έχουν αποδοθεί περίπου 50.000 τ.μ ελεύθερου δημόσιου χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, ένας νέος ποδηλατόδρομος στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ οι ιστορικές περιοχές της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου, αλλά και οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς θα μετατραπούν σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ.

«Είναι ένα οραματικό έργο, που μας συστήνει την Αθήνα από την αρχή. Είναι το έργο που ενώνει την πόλη γιατί με τον Μεγάλο Περίπατο, αλλάζει η φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης αλλά και η καθημερινότητά μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην τοποθέτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το οποίο ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, το έργο.

Το σύνολο του Περιπάτου εκτός των ήδη διαμορφωμένων οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνει την διαδρομή Β. Αμαλίας, Β. Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Μητροπόλεως και Ερμού, καθώς και την περιοχή της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου. Η παρέμβαση θα περιλάβει και την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), από την Ομόνοια ως την πλατεία Αιγύπτου για την ενοποίηση του Περιπάτου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε επόμενο στάδιο θα υλοποιηθεί και η σύνδεση του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος, ώστε να συμπεριληφθεί στον Περίπατο και ο συγκεκριμένος, μοναδικός αρχαιολογικός χώρος.

Το ζωτικής σημασίας έργο, ξεκινά άμεσα, με το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησής του να ολοκληρώνεται εντός του 2022.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση