Τη διαπραγμάτευση για συμφωνία οικονομικών ζωνών συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αιγύπτου

Τη διαπραγμάτευση για συμφωνία οικονομικών ζωνών συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αιγύπτου

Τα περιφερειακά θέματα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το λιβυκό για την τουρκική προκλητικότητα και η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το λιβυκό για την τουρκική προκλητικότητα. Τέλος, ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, «η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, συνεχίζεται».

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, κατά τη συνάντηση με τον κ. Σούκρι, εξέφρασε εκ νέου την άποψη της Ελλάδας για μία πολιτική διευθέτηση για το θέμα της Λιβύης, χαιρετίζοντας και πάλι την πρωτοβουλία του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι για την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση.

Ο κ. Δένδιας είχε προηγουμένως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, στον οποίο μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Ελληνα Πρωθυπουργού.

«Είχα σήμερα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κ. Αλ Σίσι στον οποίο μετέφερα τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Του μετέφερα επίσης τη διακηρυγμένη βούληση της χώρας μας να συσφίξουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Αίγυπτο», πρόσθεσε.

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο και για τις συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Αλ Σίσι, «είχα συνομιλίες, μακρές συνομιλίες με τον στενό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό τον κ. Σάμεχ Σούκρι».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση