Skip to main content
Η ΕΕ αποφασισμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και την κυριαρχία της Ελλάδας, είπε ο Ζ. Μπορέλ

Η ΕΕ αποφασισμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και την κυριαρχία της Ελλάδας, είπε ο Ζ. Μπορέλ


Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατεύσει τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Έβρου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι η σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο τού επέτρεψε να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση την οποία αντιμετώπισε η Ελλάδα στα χερσαία της σύνορα, πριν από λίγους μήνες.

Αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αναμένεται να συζητηθεί και κατά τις απογευματινές συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι η αναζήτηση διαύλων επικοινωνίας και διαλόγου με την Τουρκία αποτελεί μια κατεύθυνση για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας.

«Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας, συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη δυναμική της κλιμάκωσης», σημείωσε ο κ. Μπορέλ. «Κανείς περισσότερο από την Ελλάδα δεν έχει πιο σημαντικούς λόγους να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία γιατί στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η επιδίωξη βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία θα είναι προς όφελος τόσο της ίδιας της Τουρκίας, όσο και της ΕΕ και της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση