Σε εγρήγορση παραμένει η Αθήνα για τις κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

Σε εγρήγορση παραμένει η Αθήνα για τις κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

Σε εγρήγορση παραμένει η Αθήνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Αν και το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που αξιολογείται θετικά στην Ελλάδα, πηγές του ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει ο συναγερμός ούτε μπορεί κάποιος να κάνει λόγο για αποκλιμάκωση.

Άλλωστε, η τουρκική NAVTEX για την περιοχή που περιλαμβάνει και ελληνική ΑΟΖ εκπνέει στις 2 Αυγούστου, οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε χθες συνέχεια στις διπλωματικές κινήσεις καθώς επικοινώνησε και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις 12:30, με τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αρχίζει ο γύρος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Λαμβάνουμε όλες τις πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, λέει ο Σ. Πέτσας

Η ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

«Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της», υπογράμμισε.

«Σήμερα, δύο μέρες μετά τη NAVTEX της Τουρκίας η κατάσταση παραμένει σταθερή, την παρακολουθούμε με ετοιμότητα» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση