Από 1η Αυγούστου ανοίγει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Από 1η Αυγούστου ανοίγει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Με επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγάλες εταιρείες του κλάδου οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι από την 1η Αυγούστου επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται 6 λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους λιμένες Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους.

«Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες τους» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης.

Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Προβληματισμός επικρατεί στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη γεγονός που έχει θορυβήσει τους επιστήμονες και έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές Αρχές.

Μέχρι στιγμής έχουν απαγορευτεί τα πανηγύρια, έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, ενώ έχουν ενταθούν και οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

Χθες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε μήνυμα ότι ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. «Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα του Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι. Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε διάφορους κλειστούς χώρους, μεταξύ των οποίων τα εμπορικά καταστήματα και οι εκκλησίες ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση