Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν 372 σήμερα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν 372 σήμερα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα, καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν 372 νέα κρούσματα

Συγκεκριμένα, τα 169 εξ αυτών σχετίζονται με τρεις μεγάλες εστίες. Εκτός από την εστία υπερμετάδοσης στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά στην οποία καταγράφηκαν 115 κρούσματα, 34 κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και άλλα 20 από συρροές προηγούμενων ημερών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 4 ακόμα θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 297.

Με βάση τα νέα δεδομένα, οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιοριστικά μέτρα στις περιοχές της Πέλλας, Ημαθίας και του Κιλκίς λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση