Κινήσεις ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Κινήσεις ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Έξι σημαντικές αποφάσεις ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές «πολλαπλασιάζουν την ισχύ, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων» και αναφέρθηκε στην αγορά 18 αεροσκαφών Rafale, 4 φρεγατών, 4 ναυτικών ελικοπτέρων Romeo. Παράλληκα ανακοίνωσε τις προσλήψεις 15.000 ανδρών και γυναικών στις Ενοπλες Δυνάμεις, την ενεργοποίηση την Αμυντικής Βιομηχανίας και την ενίσχυση της ψηφιακής τους λειτουργίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για «έξι τολμηρές απαντήσεις όχι μόνο στις ανάγκες της συγκυρίας, αλλά και στις προκλήσεις της Ιστορίας».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για κινήσεις όχι μόνον ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων αλλά και της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού, του εκσυγχρονισμού των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του νομικού πλαισίου για τις αμυντικές προμήθειες. «Με άλλα λόγια, οι πρωτοβουλίες αυτές συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα, που θα γίνει εθνική ασπίδα. Ταυτόχρονα, όμως, συναποτελούν και κινήσεις με αναπτυξιακό πρόσημο. Καθώς κινητοποιούν την εθνική μας βιομηχανία. Αλλά και με κοινωνική σφραγίδα. Καθώς εξασφαλίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση