Όλο και περισσότερα Κ-Μ της ΕΕ προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Όλο και περισσότερα Κ-Μ της ΕΕ προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ μετά την πυρκαγιά που έπληξε το στρατόπεδο προσφύγων της Μόρια στο νησί της Λέσβου, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, καθώς έχουν ληφθεί νέες προσφορές βοήθειας από τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία και περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους και κινητές τουαλέτες.

Αυτές προστίθενται στις προσφορές που έχουν ήδη ληφθεί αυτήν την εβδομάδα από την Πολωνία, τη Δανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Jane Lenarčič, δήλωσε σχετικά ότι το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης συνεχίζει να συντονίζει την παράδοση των βασικών προμηθειών στην Ελλάδα. "Ευχαριστώ τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία για την ισχυρή αλληλεγγύη τους", σημείωσε. "Θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα πλήρως".

Το Βέλγιο προτίθεται να δεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους από τη Μόρια

Tο Βέλγιο προτίθεται να πάρει 12 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας, σύμφωνα με το επιτελείο της Υπουργού υπεύθυνης για τη μετανάστευση Maggie de Block, το οποίο επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή στην εφημερίδα De Morgen.

"Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπουργού Florent Baudeweyens και πρόσθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές. Επίσης, ανέφερε ότι τα 12 ανήλικα αποτελούν το 3% των 400 ανηλίκων που θέλει να μετεγκαταστήσει η ΕΕ από την Μόρια.

"Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια διαρθρωτική ευρωπαϊκή λύση" τόνισε ο εκπρόσωπος της De Block.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα έρθουν οι ανήλικοι στο Βέλγιο. Η πρόθεση είναι να φιλοξενηθούν σε ένα κέντρο παρατήρησης και προσανατολισμού, από το οποίο θα μετακινηθούν σε συγκεκριμένους χώρους υποδοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση