Μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη λόγω της διασποράς του κορωνοϊού καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, η θετικότητα στον ιό αγγίζει το 32%

«Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά. Αυτό εξηγεί και το lockdown, όμως πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πώς επεκτάθηκε η νόσος», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι «ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τα 2.384 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην Ελλάδα τα 652, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο εξελίσσεται σε τρεις φάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, τον Αύγουστο του 2020 αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, στην επόμενη φάση, Οκτώβριος 2020, αναπτύχθηκαν επιπλέον 75 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 και στην τρίτη φάση, Νοέμβριος 2020, μετατρέπονται 50 κλίνες ειδικών μονάδων σε κλίνες ΜΕΘ με εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα του Υπουργείου Υγείας που είχε ετοιμαστεί τους τελευταίους μήνες. Σήμερα οι ΜΕΘ Covid-19 και μη Covid-19 είναι 233.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση