Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό έγινε σήμερα στην Ελλάδα, δείγμα της δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στα νοσοκομεία κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, τρεις ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται με C-130 από τη Δράμα σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας.

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα αγγίζει πλέον το 100% καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ακόμα και μετά το lockdown.

Η ελληνική Κυβέρνηση, πάντως, ξεκαθάρισε ότι όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια και ως εκ τούτου είναι πιθανό να γίνουν και άλλες μεταφορές αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράταση του lockdown στην Ελλάδα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Την παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση για παράταση καθώς, όπως είπε, το επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές είναι ακόμα ιδιαίτερα υψηλό.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα όταν έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση