Skip to main content
Επτά ημέρες καραντίνα σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Επτά ημέρες καραντίνα σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό


Επταήμερη καραντίνα σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό προβλέπει η νέα απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι επεκτάσεις των υφιστάμενων Covid-19 notams για πτήσεις εξωτερικού, οι οποίες θα ισχύουν έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα, η νέα notam που έχει ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19, προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση