Η ρητορική Τούρκων αξιωματούχων και Τατάρ δεν είναι ενθαρρυντική, λέει ο Νίκος Δένδιας

Η ρητορική Τούρκων αξιωματούχων και Τατάρ δεν είναι ενθαρρυντική, λέει ο Νίκος Δένδιας


«Η ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Τατάρ δεν είναι ενθαρρυντική», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Αθήνα, πάντα σε απόλυτο συντονισμό με την Λευκωσία, θα συμμετάσχει σε άτυπη πενταμερή διάσκεψη εφόσον την συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και υπενθυμίζει ότι η θέση μας «είναι γνωστή και σταθερή, δηλαδή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Κοινοτικού κεκτημένου».

Αναφορικά με την πιθανότητα επανέναρξης των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, ο Νίκος Δένδιας τονίζει ότι η Αθήνα θα προσέλθει στις διερευνητικές όταν αυτές ξεκινήσουν με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ατζέντα των διερευνητικών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, όμως, τονίζει ότι αυτό που τον προβληματίζει είναι ότι «η Τουρκία του 2021 δεν είναι η Τουρκία του 2016, όταν και έγινε ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, γύρος των διερευνητικών επαφών».

Τέλος, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι «αποτελεί την πρώτη επέκταση ορίων του Ελληνικού Κράτους από το 1947, πάντα με ειρηνικά μέσα και επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου» και υπογραμμίζει ότι η ελληνική Κυβέρνηση προετοιμάζεται και για επέκταση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση