Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων περιορισμού της κινητικότητας στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ανακοίνωσε ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτικής Ενημέρωσης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στις εν λόγω περιοχές.

Μετά το πέρας της πολύωρης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο Έλληνας Υφυπουργός ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, τα Σαββατοκύριακα, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Όπως ανακοινώθηκε, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά μέχρι τις 6 μ.μ., με την αποστολή SMS μόνο για τους 6 λόγους που προβλέπονται. Το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο 6 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις περιοχές, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και τη λειτουργία με φυσική παρουσία μόνο των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Στις ίδιες περιοχές, το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει μέχρι σήμερα θα λειτουργούν αποκλειστικά με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λειτουργούν κανονικά, με την αυστηρή τήρηση των υφιστάμενων μέτρων. Ωστόσο, περιορισμός θα υπάρξει στο ωράριο των ανωτέρω δραστηριοτήτων, καθώς θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά. Το Σάββατο θα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι χώροι λατρείας θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται και σε ακόμα πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου: την Πάτρα, τη Χαλκίδα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στις συγκεκριμένες περιοχές από αύριο αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και διαιτολογίας, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, ενώ αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναστέλλεται και η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση