Απαράδεκτη η έκδοση βιβλίου με ιστορικά στρεβλές πληροφορίες για Κύπρο, λέει η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα

Απαράδεκτη η έκδοση βιβλίου με ιστορικά στρεβλές πληροφορίες για Κύπρο, λέει η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα

Σε ανακοίνωσή της, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα σημειώνει ότι η έκδοση βιβλίου και εκπαιδευτικού παιχνιδιού από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, όπου υπάρχουν ιστορικά στρεβλές πληροφορίες για την Κύπρο, αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια για την οποία η ίδια είχε ενημερώσει εγκαίρως τον εκδοτικό οίκο, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι θα διορθωθεί.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα αφορά την έκδοση ενός βιβλιο-παιχνιδιού με τίτλο «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη», στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει η αναφορά ότι η «Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία». Μετά από έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Εκδόσεις Ψυχογιός εξέδωσαν ανακοίνωση ότι η εν λόγω έκδοση αποσύρεται από τον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου και από την αγορά.

Χαρακτηρίζοντας ως «ανιστόρητη» και «απαράδεκτη» τη συγκεκριμένη αναφορά, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα σημειώνει ότι είχε αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον εκδοτικό οίκο προ επταμήνου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τις εκδόσεις ότι το συγκεκριμένο λάθος θα διορθωθεί αμέσως.

«Η συγκεκριμένη έκδοση και η απαράδεκτη για την Κύπρο αναφορά, περιήλθε στην αντίληψή μας, ήδη από την 20η Ιουλίου 2020, και την επομένη, 21η Ιουλίου 2020, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, σε σχετική επιστολή του, προς τον εκδοτικό οίκο, ανέφερε, μεταξύ άλλων : “Οι συνέπειες της τουρκικής εισβολής −κατεχόμενα, νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, έποικοι, ψευδοκράτος, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λεηλασία της πατρογονικής μας γης− υπήρξαν καταστροφικές. Λαμβάνοντας υπόψιν σας τα παραπάνω, παρακαλούμε, όπως με άμεσο τρόπο προχωρήσετε σε ενέργειες για τη διόρθωση των απαράδεκτων, για να μην πω άθλιων, αυτών αναφορών και την επανόρθωση του σοβαρού αυτού λάθους που, όπως αντιλαμβάνεστε, θίγει σοβαρά εθνικά ζητήματα, εκθέτοντας τον εκδοτικό σας οίκο. Παρακαλούμε όπως έχουμε το συντομότερο δυνατόν την απάντησή σας καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε. Ειλικρινώς θλίβομαι”», αναφέρει η ανακοίνωση, παραθέτοντας την επιστολή που είχε αποσταλεί στον εκδοτικό οίκο.

Όπως αναφέρει η Πρεσβεία, οι Εκδόσεις Ψυχογιός, απαντώντας στην επιστολή, ενημέρωσαν ότι «το κείμενο έχει διορθωθεί για τη νέα έκδοση, επισυνάπτοντας, μάλιστα αντίγραφο της διορθωμένης σελίδας 17, όπου αναγραφόταν: “Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της είναι υπό τουρκική κατοχή”».

«Δεδομένων των παραπάνω, η χθεσινή ανακοίνωση των εκδόσεων Ψυχογιός με την οποία εκφράζουν τη λύπη τους και αποδέχονται το μέγεθος του λάθους τους, αναφέροντας ότι, μόλις τώρα, προφανώς μόνο υπό το βάρος των κλιμακούμενων αντιδράσεων στο διαδίκτυο και εφτά ολόκληρους μήνες μετά την επικοινωνία μας, το βιβλιοπαιχνίδι κατέβηκε από τον ιστότοπό τους και αποσύρεται από όλη την αγορά μάς δημιούργησε δικαιολογημένη έκπληξη», αναφέρει η Πρεσβεία.

«Εάν αυτές οι επιβεβλημένες ενέργειες του εκδοτικού οίκου δεν υλοποιήθηκαν, ως όφειλαν και δεσμεύτηκαν τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την αρχική επικοινωνία μας και παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, αξιώνουμε και αναμένουμε να υλοποιηθούν τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

€8.500
Πωλείται Honda Civic 1,4L 2013
58.000 km | Ταχύτητες | Χάτσμπακ | Βενζίνη


Ροή Ειδήσεων


Αναζήτηση