Δέσμευση Μπάιντεν σε εμβάθυνση δεσμών με Ελλάδα στην επικοινωνία με Μητσοτάκη, λέει ο Λευκός Οίκος

Δέσμευση Μπάιντεν σε εμβάθυνση δεσμών με Ελλάδα στην επικοινωνία με Μητσοτάκη, λέει ο Λευκός ΟίκοςΟ Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη την Ελλάδα για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την κήρυξη της επανάστασης και εξέφρασε τη δέσμευσή του να εμβαθύνει περαιτέρω τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

«Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μας, μεταξύ άλλων μέσω της Δραστηριότητας Ναυτικής Υποστήριξης των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής και να επιδιώξουν μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συντονιστούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της ενεργειακής ασφάλειας, της Κίνας, της Ρωσίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας στην ψηφιακή εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συνομιλία του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και είπε πως αναζητεί ημερομηνίες για διευθέτηση επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, εφόσον το επιτρέψουν και οι εξελίξεις με την πανδημία.

Αυτή ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν. Η συνομιλία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε πολύ καλό κλίμα.

Σε ανάρτηση του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν εκτενώς για τους κοινούς δεσμούς των δύο εθνών και τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχα μία θερμή και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας» αναφέρει στο twitter o Ελληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση