Ο Δένδιας είχε ρητή εντολή από Μητσοτάκη αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως, σημειώνουν ελληνικές πηγές

Ο Δένδιας είχε ρητή εντολή από Μητσοτάκη αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως, σημειώνουν ελληνικές πηγές«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως». Αυτό σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές σε σχόλιο τους για τη σημερινές δηλώσεις των Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα, όταν συνομιλεί διεθνώς προβάλλει τις θέσεις και τα δίκαια της, οι οποίες είναι γνωστές και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα.

«Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο», υπογραμμίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών, σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. «Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας», υπογραμμίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση