Για ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, στις 15 Μαΐου έκανε λόγο ο Χ. Θεοχάρης

Για ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, στις 15 Μαΐου έκανε λόγο ο Χ. ΘεοχάρηςΤο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, από το προσεχές Σάββατο 15 Μαΐου ανακοίνωσε, σε ειδική εκδήλωση, ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για ένα ασφαλές άνοιγμα και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας προκειμένου να διατηρηθεί και να ενισχυθεί του τουριστικό προϊόν.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα, τη συμπλήρωση δηλαδή του PLF μία ημέρα πριν από την είσοδο, που είναι το βασικό εργαλείο προκειμένου να ελεγχθούν, όπως είπε, οι εισροές. Αυτό αφορά σε εμβολιασμένους, άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεχή παρακολούθηση των τουριστών αφού εισέλθουν στη χώρα, με βάση και την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού ενώ εξήγησε ότι έχει συσταθεί ένα πλέγμα ξενοδοχείων απομόνωσης, σε 35 σημεία.

Αναφορικά με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού είπε ότι τα rapid test βοηθούν πολύ, καθώς το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ πιο γρήγορα, κάτι που δεν το είχαμε πέρσι.

«Επικαιροποιήσαμε τα πρωτόκολλα για τα λεωφορεία, ξεναγήσεις, μουσεία, γιότινγκ, μαρίνες, ξενοδοχεία, για όλες τις δραστηριότητες του τουρισμού», είπε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως πλέον υπάρχει η εμπειρία γιατρών που γνωρίζουν καλύτερα πώς μεταδίδεται ο ιός.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, με αποκορύφωμα τη «Γαλάζια Ελευθερία». «Όλα μας τα νησιά θα είναι πλήρως θωρακισμένα. Το 1/3 είναι ήδη ολοκληρωμένα και το τελευταίο μέρος των νησιών θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου». είπε.

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι θερμό και έντονο.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση