Προβληματισμός Μητσοτάκη για εφησυχασμό μερίδας πολιτών απέναντι στην πανδημία

Προβληματισμός Μητσοτάκη για εφησυχασμό μερίδας πολιτών απέναντι στην πανδημίαΤον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός πολιτών θεωρεί ότι «έχουμε ξεμπερδέψει οριστικά με την πανδημία», εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας.

Εκφράζοντας αρχικά την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ωστόσο ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα».

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε τον προβληματισμό ότι «πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει».

«Βεβαίως και βλέπουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ, καραδοκεί, το τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί ακόμα στο βαθμό που θα θέλαμε, παρότι εμβολιάζουμε παραπάνω από 100.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα», επισήμανε.

«Κατά συνέπεια, οφείλω να ζητήσω πολύ μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες, πλήρη εφαρμογή των λίγων μέτρων τα οποία έχουν απομείνει ως προς τη χρήση της μάσκας, την αποφυγή των συνωστισμών και βέβαια απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, ειδικά του χώρου της εστίασης, με τα μέτρα, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους ειδικούς», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι αυστηρή στην επιβολή του νόμου, «καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα».

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει «να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Και βέβαια μέσα από τη συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη προστατεύουμε και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις του ιού. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση