Αύξηση των κρουσμάτων κατά 75% στην Ελλάδα, αναγκαίος ο εμβολιασμός, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Αύξηση των κρουσμάτων κατά 75% στην Ελλάδα, αναγκαίος ο εμβολιασμός, είπε ο Κ. Μητσοτάκης


Στην επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα για τον ανεμβολίαστο πληθυσμό, καθώς και στην αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα κατά 75%, αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ευρεία σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών.

«Όπως ξέρετε, η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί στη χώρα μας. Είναι ζήτημα χρόνου, όπως εκτιμά και το ευρωπαϊκό ECDC να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη. Την βλέπουμε ήδη πιο έντονα παραδείγματος χάρη στην Κρήτη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων της τάξης του 75%, που αυτή τη στιγμή μεταφράζεται σε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, καθώς και να τηρούν όλες τις διαδικασίες έγκαιρης διάγνωσης.

«[Τ]ο μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Πρέπει να τονίσω ότι άνω του 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-test. Άρα, η τακτική διάγνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, πρωτίστως όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους», ανέφερε.

Τονίζοντας τη σημασία της συνδρομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών στην πρόοδο των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την οργάνωση κινητών μονάδων εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση