Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζόμενων ανακοινώθηκε στην Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζόμενων ανακοινώθηκε στην Ελλάδα


Μόνο για εμβολιασμένους θα λειτουργούν από την Παρασκευή μέχρι το τέλος Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. «Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικών καθίσταται υποχρεωτικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, από 16η Αυγούστου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τίθεται σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχουν ως στόχο «να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού πριν, ενδεχομένως, πολιορκήσει ξανά το Σύστημα Υγείας, να αποδώσουν ξανά στους εμβολιασμένους τα δικαιώματά τους και να ωθήσουν προς το εμβόλιο όσους ακόμη το σκέφτονται».

«Οι ελευθερίες θα αποκαθίστανται σταδιακά με διαβατήριο το εμβόλιο και σταθερούς τους βασικούς κανόνες: μάσκα όταν είμαστε με άλλους, ακόμη κι έξω, ατομική υγιεινή και πολλά test. Ενώ η Πολιτεία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε να παρακολουθεί τοπικές εξάρσεις, την ετοιμότητα των νοσοκομείων και την τήρηση των μέτρων.

Στόχος είναι ο επίλογος της πανδημίας να μη γίνει πρόλογος μιας νέας δοκιμασίας το Φθινόπωρο. Μπορούμε, λοιπόν, να κλείσουμε από σήμερα, και γρήγορα, το τελευταίο κεφάλαιο της υγειονομικής κρίσης. Βάζοντας ο καθένας την υπογραφή του με το δικό του χέρι. Αρκεί στο ένα μπράτσο να έχει το εμβόλιο της Ελευθερίας», κατέληξε στο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση