Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα της τουρκικής ομάδας Γαλατασαράι

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα της τουρκικής ομάδας Γαλατασαράι


Η απόφαση των ελληνικών Αρχών να μην επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα στην τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Γαλατάσαραϊ οδήγησε στη ματαίωση του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Η απαγόρευση εισόδου έγινε κατόπιν απόφασης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, η τουρκική ομάδα αρνήθηκε να υποβληθούν οι παίκτες της σε επιπλέον ελέγχους rapid test για τον κορωνοϊό.

Σε ανακοίνωση της η Γαλατασαράι κάνει λόγο για αλαζονική συμπεριφορά από τις ελληνικές Αρχές υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν δέχτηκαν την επίδειξη τεστ PCR παρόλο που υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο μεταξύ των δύο χωρών για αμοιβαία αναγνώριση των PCR τεστ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κάνοντας λόγο για«αυθαίρετη» συμπεριφορά που υπέστη η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας.

Με αφορμή το περιστατικό σε δήλωση προέβη ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει: «στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση